Com fer ombres i reduir la temperatura als patis escolars?

Ombres als patis escolars.

Amb el canvi climàtic, les èpoques amb altes temperatures cada vegada són més llargues i molts centres educatius pateixen aquesta realitat dins i fora de les aules.

La calor sostinguda afecta notablement el benestar i la salut dels infants, així com el seu rendiment escolar. Per això, és urgent posar en marxa mesures per protegir-los.

Transformar i renaturalitzar el pati de l’escola és una excel·lent solució per crear petits refugis climàtics on jugar, esbargir-se i experimentar de forma segura a l’aire lliure.

I és que, a part de les grans aportacions experiencials i pedagògiques que aporta un pati viu, aconsegueix reduir notablement la temperatura ambiental.

Els espais verds (amb l’evapotranspiració*) i els sòls naturals absorbeixen la calor, i els arbres grans i els umbracles generen ombres airejades. I, d’aquesta manera és com un pati renaturalitzat aconsegueix tenir fins a 15º menys que un pati de formigó.

La natura sempre té la solució… I a nosaltres ens encanta donar-li forma!

UMBRACLES FETS A MIDA


Els nostres umbracles preferits són els arbres, però mentre els plantem i esperem que creixin, tenim moltes altres solucions que poden reduir moltíssim la temperatura als patis escolars. 

A més, les adaptem i fem a mida perquè s’ajustin a les necessitats i particularitats de cada centre. 

En el nostre catàleg d’umbracles hi podreu trobar sistemes per fer ombres amb tela de camuflatge, vímet, llistons de fusta, plaques fotovoltaiques o pèrgoles i àgores amb diferents tipus de coberta. Els sistemes de subjecció poden ser subterranis (perforació del sòl) o superficials (anclatge en jardineres, circuits de fusta, etc. amb els quals podem crear racons verds, de recolliment, lectura, etc.) 

umbracles per als patis escolars

Si voleu crear aquests patis naturals i refugis climàtics a la vostra escola, poseu-vos en contacte amb nosaltres! Hem transformat més de 160 patis d’arreu del territori des de 2016!

 

*L’evapotranspiració es defineix com a pèrdua d’humitat d’una superfície per evaporació directa juntament amb la pèrdua d’aigua per transpiració de la vegetació.