Search
Close this search box.

10 motius per ReNaturalitzar
el pati escolar

Hi ha molts motius per transformar el pati escolar convencional en un pati natural. A continuació us en resumim 10. Renaturalitzar el pati escolar no només ofereix als nens un entorn més saludable i estimulant, sinó que també els connecta amb la natura, fomentant el seu benestar físic, emocional i cognitiu.

1

Retorn i connexió amb la natura

És urgent donar la possibilitat als infants de connectar-hi de nou i fomentar els valors de l’observació, l’aprenentatge, la sensibilitat i el respecte cap a l’entorn natural.

2

Espais i entorns saludables

La incorporació de vegetació, arbres i jardins als patis ofereix espais agradables i relaxants. A més, la connexió amb la natura té beneficis comprovats per a la salut física i mental dels infants, reduint l’estrès, millorant el rendiment cognitiu i fomentant un estil de vida actiu.

3

Foment del moviment lliure

Introduint estructures i elements naturals, estratègicament col·locats, millorarem i potenciarem la psicomotricitat dels infants i fomentarem el coneixament del seu propi cos

4

Espais coeducatius

Quan trenquem l’amplitud de les pistes ermes de formigó i donem pas a la natura, creem espais recollits de qualitat i més tranquils que fomenten la coeducació i la igualtat de gènere, permetent noves maneres de relacionar-se, jugar i cooperar entre els i les companyes.

noves maneres de relacionar-se
umbracle
5

Reducció de la temperatura del centre

Un pati renaturalitzat aconsegueix tenir fins a 15º menys que un pati de formigó.

+Info en aquest article

6

Foment de l'observació i experimentació

Els entorns naturals estan en constant transformació i evolució, per la qual cosa podran observar, explorar,
descobrir i experimentar tot allò que la seva immesurable curiositat els demana a través d’elements com la sorra, la fusta, el verd, les pedres i l’aigua.

Com reduir el consum d'aigua
joc lliure
7

Joc lliure

Dotant el pati de diversitat d’ambients i d’estructures de joc trencaran amb la dicotomia de pati=pilota per aconseguir noves propostes de joc i aprenentatges.

8

Noves oportunitats metodològiques

Un pati renaturalitzat esdevé un espai acollidor perfecte per dur-hi a terme activitats a l’exterior, més enllà de les
estones d’esbarjo o educació física. Podrem desenvolupar-hi qualsevol classe, xerrada o trobada!

Col·legi Pare Enric d'Ossó
9

Petits Oasis

Els infants passen moltíssimes hores a l’escola. Convertir aquesta en una porta cap a la natura, serà el millor regal
que els podem fer. El seu benestar repercutirà molt directament en els seus aprenentatges

10

Salut ambiental

Un pati renaturalitzat millorarà la qualitat de l’aire de l’entorn i ajudarà a preservar i fomentar la diversitat d’espècies vegetals i animals.

Aquests deu motius demostren els avantatges i beneficis de la renaturalització dels patis, destacant la importància d’adoptar aquesta pràctica per a un entorn més saludable, sostenible i agradable per a tothom.

Voleu Renaturalitzar el vostre pati?

RENATURALITZAR ELS ESPAIS EXTERIORS DE LES ESCOLES. Per què?

Vídeo 17 minuts

Aquest vídeo parla de la necessitat del contacte amb el verd i l’aire lliure per al desenvolupament humà a través d’un recull d’experiències i opinions de professionals, científics adults, que abans de tot varen ser infants.