Assessorament i acompanyament en el disseny i concepció de nous patis.

Fruit de l’estreta col·laboració que Milanta manté amb professionals de diferents àmbits i recollint l’interès que cada vegada més escoles van tenint per reformular i repensar els seus patis oferim un servei d’assessorament i acompanyament en el disseny i concepció de nous patis.

Continua llegint

Document pràctic per a l’apropament de la natura a l’escola

El pati de l’escola és un lloc privilegiat per a la creació d’un entorn natural interessant, pràctic i saludable per als infants. Espai de relacions, d’experimentació, d’aprenentatge, de descoberta i de moltes altres activitats que els aporten beneficis.

Continua llegint

La contaminació perjudica l’aprenentatge dels nens, segons un estudi del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental

Un estudi del CREAL conclou que aquells que es troben en escoles amb nivells més alts de contaminació rendeixen menys que els que tenen l’aire més net
 Un estudi del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental, el CREAL, conclou que la contaminació perjudica l’aprenentatge dels nens, després d’analitzar 2.897 alumnes de Primària, entre 7 i 10 anys, de 39 escoles de Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Segons els autors, el cervell dels nens és especialment vulnerable, perquè està en desenvolupament; la contaminació dels vehicles l’afecta i l’intoxica, i pot tenir conseqüències en el rendiment escolar i en el comportament dels alumnes.

Dins l’estudi, que es publica ara a la revista mèdica PLOS Medicine, s’han analitzat tres paràmetres: la memòria de treball, que és la que permet retenir dades molt breument; la memòria superior de treball, que permet retenir dades més complexes, i l’atenció. I els resultats revelen que aquells que es troben en escoles amb nivells més alts de contaminació rendeixen menys que els que tenen l’aire més net.

“Els nens que assisteixen a escoles amb nivells alts de contaminació, tant a la classe com al pati, van experimentar un menor creixement de les funcions cognitives essencials per a l’aprenentatge del 7% anual, davant l’11 % a les escoles menys contaminades”, ha explicat l’investigador que ha dirigit l’estudi, Jordi Sunyer. En aquest sentit, Sunyer sosté que el fet que una escola estigui situada prop de carrers amb molt trànsit “pot tenir conseqüències en el rendiment escolar i el comportament” dels alumnes.

Davant les conclusions d’aquest estudi, que s’emmarca en el projecte europeu Breathe, els investigadors conclouen que “la reducció del desenvolupament cognitiu dels nens que assisteixen a les escoles amb més contaminació de l’aire podria donar lloc a una situació de desavantatge” i, per tant, això “s’hauria de tenir en compte en el control de la qualitat de l’aire”.

Redacció  

http://www.ccma.cat