Search
Close this search box.

Documental Néixer per Néixer

A Milanta apostem per la cultura

Avui us volem parlar i apropar el documental Néixer per Néixer; un film preciós i molt interessant de Pablo García Pérez de Lara, que des de Milanta vam ajudar a finançar i que ja podeu veure a la plataforma 3CAT. 
 
Néixer per néixer permet que l’espectador entri dins una classe de sisè en el seu tram final de la seva etapa per l’escola Congrés d’Indians i els acompanyi en el seu viatge de final de curs a Menorca.
 
Vam voler col·laborar en aquest projecte perquè tenim una estima i admiració especial a l’escola protagonista, l’Escola Congrés-Indians. Van obrir les portes amb un concepte innovador quan nosaltres també iniciàvem l’aventura (innovadora, també), de transformar patis, ara farà 10 anys i van confiar en nosaltres per nodrir el seu espai exterior d’oportunitats de joc. 
 
Veure el pati que tenen és un autèntic plaer. És un espai que ja va néixer viu i ple de natura. Com us dèiem, gran part de les estructures que conviuen en aquest pati les vam dissenyar, fabricar i col·locar nosaltres i ens fa molt feliços veure que, encara avui, formen part d’aquest gran projecte. 

I per què és tan interessant aquest documental?

Perquè l’escola també ho és. És interessant, innovadora, progressista i pionera en la metodologia i l’enfoc que vertebra el seu funcionament.
 

Fa 9 anys que, aquesta escola, va obrir les portes amb un enfoc educatiu inclusiu, basat en projectes, en una metodologia activa i participativa, en l’autonomia de l’estudiant, en l’educació emocional i valors quan tot això encara ni es coneixia ni es valorava…

I la canalla que coneixem en aquest documental, són el primer grup que surt de l’escola després de tota una primària dins aquest sistema. 

Ple de moments entranyables, de moments reveladors d’una metodologia diferent, de silencis, de resolució de conflictes, de diversitat, d’emocions a flor de pell i de converses sinceres, podem entreveure la infància en estat pur creixent en un model educatiu diferent al convencional.
 

Us animem a veure-la i a gaudir-la! 

Documental Néixer per Néixer